u bent hier: Start pagina - Praktijk - Wat is kinesiologie


“ I have come to …

The unfathomable deep

Forest where all must lose

Their way, however straight

Or winding: soon or late …

(Edward Thomas: Lights Out)

 

Hoezeer je ook wenst dat bepaalde obstakels, uitdagingen en valkuilen niet in jouw leven voorkomen, soms zijn ze een onvermijdelijk onderdeel van jouw levensreis.

Misschien voel jij je verdwaald in het donkere levenslabyrint of heb je diepe wonden opgelopen, die je doen verlangen naar een veilige plek om te helen en op te laden?

 

Wil jij de weg terugvinden naar het pad dat jou veilig door het donkere oerbos van het leven leidt?

 

In de kinesiologie slaan we een brug naar het lichaamsbewustzijn, waarbij we met de spiertest in dialoog gaan met jouw lichaam (bio-feeback systeem).

Jouw lichaam vormt immers een eigen individuele natuur die heel kundig met moeilijke of gevoelige vragen kan omgaan en die jou opnieuw naar jouw pad kan wijzen.

 

Je leven lang slaat jouw lichaam al jouw emoties, ervaringen en overlevingspatronen op en tijdens al deze momenten sluipen er soms duidelijke of subtiele spanningen (blokkades) in jouw lichaam binnen.

Al te vaak merk je dit nauwelijks op, waardoor ze onbewust een groot deel bepalen hoe je gaat reageren in jouw dagelijks leven.

Zo kunnen ze jou  beperken of jouw ontwikkeling in de weg staan; evenals kunnen die blokkades ook  enorme energievreters zijn die je belemmeren om vrijuit, vol en gelukkig te leven volgens jouw potentieel.

 

Via de kinesiologie kan je opnieuw in contact treden met jouw innerlijke wijsheid van jouw lichaam en  kan je je bewust worden welke elementen je uit evenwicht brengen.

Kenmerkend is de zachtheid en de efficiëntie van de methode om stress te reduceren en de energie weer vrij te laten doorstromen. Op die manier kunnen de zelfhelende krachten van het lichaam gemobiliseerd worden en ervaar je opnieuw een gevoel van welzijn en kan je over jouw volle potentieel beschikken.

Om heling tot stand te brengen beroepen we ons in de kinesiologie op de integratie van de Oosterse leer van o.a. meridianen, chakra’s, tibetaanse achten en van Westerse wetenschappen zoals bewegingsleer, neurofysiologie, pedagogie, e.a.

Het is een holistische benadering, die werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak.

 

VOOR WIE?  -  DE KRACHT VAN KINESIOLOGIE