u bent hier: Start pagina - Praktijk - De kracht van Kinesiologie


DE KRACHT VAN KINESIOLOGIE

 

Met mijn logo wil ik jou laten zien welke vele geschenken je kan ontvangen via de helende kracht van kinesiologie.

De mens in relatie met de natuur en de dierenwereld zijn hierbij mijn leidraad om dit te verduidelijken.
 

Logo/beeldverhaal:
 

De aarde: via de aarde laat ik je graag contact maken met de moederlijke geruststelling; die je aanzet om op een realistische manier de uitdagingen aan te pakken waardoor je van de rijke vruchtbaarheid kan genieten.
 

 

De boom: staat symbool voor persoonlijke kracht, voor het zowel in verbinding staan met de aarde waar je jouw voedingsstoffen uit kan halen als de hemel met de uitgestrektheid van mogelijkheden om tot inzichten en oplossingen te komen. De boom laat ook glashelder zien dat alles cyclisch is van aard, gaande van bloeien, vrucht dragen tot laten vallen van bladeren en nieuw leven tot stand brengen.

 

De hemellichamen: ster, maan, zon weerspiegelen de uitgestrektheid om nieuwe inzichten, keuzes en oplossingen te zien op jouw vragen. Weet dat je niet alleen bent met jouw probleem en dat dezelfde wetten en oermaterie die de sterren en maan samenbinden ook jou gevormd hebben en jou op deze manier eraan willen herinneren dat er in jou een enorme kracht aanwezig is om zich te manifesteren en in balans te zijn.

 

Mier: de kracht van de mier brengt je bij de strategie van het geduld. Mieren zijn planners, bouwers die tevreden zijn als hun dromen beetje per beetje werkelijkheid worden. Ze kunnen tot 4x hun eigen gewicht dragen en leren jou zoiets over jouw kracht, jouw doorzettingsvermogen en jouw vermogen om vooruit te denken en in evenwicht te zijn met jouw omgeving. Met de mier leer je dat de langdurig bevochten overwinning zoet smaakt, want ze weten dat ze nooit met lege handen zullen terugkeren. Vertrouwen en geduld zijn de 2 grote krachten die de mier je wilt schenken in jouw groeiproces.

 

Spin: met de spin leer je de oneindige mogelijkheden van de schepping kennen. Ze spoort je aan te scheppen, scheppen en scheppen en zo een nieuwe werkelijkheid voor jezelf te creëren.

 

 

Hond: honden zijn gekend omwille van hun dienstbaarheid en trouw. De hond zal je tijdens jouw groeiproces bijstaan, zelfs als je denkt dat er niemand bij jou is. Hij zal je laten zien dat het belangrijk is dat jij trouw bent aan jouw eigen doelen en persoonlijke waarheid. Zelfwaardering staat hier ten top!

 

Kat: leert je nieuwsgierig te zijn en jouw uitdaging te onderzoeken. Ze leert je speels te zijn en vrij van geest. Ze laat je als geen ander zien hoe je onafhankelijk kan zijn (verhoogde zelfredzaamheid en levenskwaliteit). Ze is onvoorspelbaar en straalt magie uit, waarbij je jouw zelfgenezende krachten kan aanspreken.

 

Vlinder: de vlinder laat je contact maken met transformatie; ze laat je kennismaken met de volgende stap in jouw groeiproces. Heel het proces vraagt wel geduld, maar het resultaat zal kleurrijk zijn.

 

 

Kolibrie: met dekolibrie is het tijd om je te ontspannen, te genieten en jouwogen te openen voor de schoonheid van het leven. Ze zal met jou op zoek gaan naar de vreugde in je leven. De kolibrie zal jouw geest laten opflikkeren en je een uitbarsting van energie geven. Ze is jouw gids om harmonie in jezelf te vinden, want zo kan je je hart openen voor jouw zoektocht naar hetgeen jou blij en gelukkig maakt. Ze leert je ook tevreden te zijn met de kleine dingen in het leven.

 

Uil: de uil schenkt je met zijn stille observatievermogen wijsheid en begeleidt je in jouw zoektocht naar kennis.

 

 

 

Dolfijn: de dolfijnen zijn lief en speels en brengen jou de helende boodschap van troost en liefde. Door jouw adem te herontdekken, geven ze je het vermogen om veel tegelijk aan te kunnen- als je maar jouw lichaamsritme en de energiepatronen waarmee je je voedt, respecteert. Het geeft nieuw leven aan elke cel, elk orgaan en breekt de grenzen van de stoffelijke wereld af. Bewustwording en toegang tot hogere kennis staan op die manier voor je open. Ze leren je de situatie van meerdere kanten te bekijken en je open te stellen voor de kracht van de  (spirituele) natuur.

 

Mensen (groot en klein): -liefde en verbinding- zijn de sleutels om alle wonden van de mensheid te helen. In dat opzicht plaats ik ook de mens binnen het ecosysteem. Met de helende krachten van de natuur en de dieren kan de mens zichzelf helen en ontstaat er via de bewustwording een heling van heel het systeem. Zachtheid, aanvaarding en begrip zijn sleutels binnen de persoonlijke groei die kunnen bijdragen tot een harmonieuze relatie met alles wat leeft.

 

 

Healing doesn’t mean the damage never existed.

It means the damage no longer controls your life.

(auteur onbekend)